Beyonce Knowles

Haastattelut · Stara.fi

Näyttää siltä, että Beyonce Knowles on saanut elämässään kaiken – ja hän on vasta 27-vuotias. Hän on saanut kauniin ulkomuodon, kansainvälisen laulajanuran ja mallintyön, johon on kuulunut poseeraus maineikkaan Sports Illustrated -lehden kannessa. Kaiken tuon lisäksi monitaitoinen kaunotar on menestynyt myös näyttelijänä.

Uusin saavutus näyttelijänä on elokuvassa Cadillac Records, jossa Beyonce esittää 50-luvun laulajaa Etta Jamesia. Beyonce kertoo tavanneensa maineikkaan taiteilijan myös henkilökohtaisesti.

– Minulla oli mahdollisuus puhua hänen kanssaan, Beyonce aloittaa.

– Minä jopa lauloin hänelle ja voit arvata, kuinka pelottavaa on laulaa jollekin hänen oma laulunsa. 70-vuotias Etta istui yleisön joukossa kädet puuskassa ja olin todella hermostunut. Hänhän esiintyy edelleen.

Laulajanuralle jo kahdeksanvuotiaana

Beyonce Knowles syntyi Teksasissa Houstonissa 4. syyskuuta 1981. Laulaminen ja esiintyminen kiinnostivat jo lapsena, ja aluksi estradina toimi paikallinen kirkko. Beyonce aloitti kahden muun tytön kanssa laulu- ja tanssiryhmän, jonka nimenä oli ensin Girl’s Tyme, mutta josta tuli myöhemmin Destiny’s Child. Beyoncen isä toimi ryhmän managerina.

Beyonce aloitti klassisen laulukoulutuksen jo 8-vuotiaana, joten tänä päivänä ääni toimii ja kestää vaikeissakin olosuhteissa.

– Pystyn laulamaan viisi-kuusi show’ta viikossa. Teen ääniverryttelyjä ja juon inkivääriteetä. Minulla on esiintyjän salaisuus, kuinka pidän äänihuuleni voideltuna, Beyonce nauraa.

– Joskus, kun olen todella väsynyt, soitan laulunopettajalleni ja pidämme tunnin harjoituksen. Mutta koska minulla on peruskoulutus, osaan aika hyvin suojella ääntäni ja laulaa oikein.

”Opettelen vihdoin kokkaamaan”

Kotikaupungissaan Houstonissa, Teksasissa, edelleen asuva tähti alkoi keikkailla jo 13-vuotiaana ja hän kertookin, ettei hänellä ole ollut koskaan aikaa opetella ruoanlaittoa.

– Minulla ei ole ollut aikaa olla kotona ja opetella yksinkertaisia kotitöitä, mutta nyt alkaa olla niiden aika. Äitini osaa tehdä todella voimakasmausteista Cajun-kalkkunaa. Ajattele nyt vähän, olen 27-vuotias enkä osaa keittää! Beyonce paljastaa jälleen lumoavan hymynsä Staralle.

– Olen päättänyt, että nyt aion harjoitella tuon taidon. Toivon, että perheeni on elossa vielä ensimmäisen kalkkunani jälkeen.

– Perheeni on aina yhdessä. Syömme hyvän aterian ja juttelemme kaikesta. Yritämme olla puhumatta työasioista, sillä isäni on managerini ja äitini on liikekumppanini vaatelinjallani. Teemme kaikki töitä yhdessä ja niin on ollut alusta lähtien. Joskus on vaikea puhua vain perheasioista eikä työstä.

”Haluan perustaa perheen”

Beyoncen perheeseen kuuluu myös Beyoncen aviomies, maineikas hiphop-artisti ja tuottaja Jay-Z. Pari alkoi seurustella vuonna 2002, mutta ensin molemmat laulajat kielsivät romanssin. Heidät vihittiin Jay-Z:n asunnossa huhtikuussa 2008. Beyonce kertoo, että on vaikea löytää tasapainoa työn ja perhe-elämän välillä.

– Aikaa ei ole koskaan tarpeeksi. Haluan aikaa omaa elämääni varten ja silti panostaa myös laulajanuraani. Tärkeysjärjestys muuttuu iän mukana. Haluan olla onnellinen ja perustaa perheen, Beyonce paljastaa Staralle.

– Kun itse vartuin, vanhempani olivat naimisissa ja heillä oli sisareni ja minut. Kun sisareni sai lapsen, huomasin, että en ole vielä itse valmis sellaiseen. Haluan päästä eteenpäin laulajana, mutta vielä tärkeämpää on, että kasvan ihmisenä.

Muista laulajista Beyonce ihailee eniten Barbra Streisandia.

– Haluaisin samanlaisen uran kuin hänellä. Barbra on lahjakkain ja kaunein kaikista. Hän on loistava laulaja ja hämmästyttävä näyttelijä, ja hän on löytänyt niiden suhteen oikean tasapainon. Barbra Streisand on tehnyt kaiken korkeatasoisesti ja ajattomasti. Kunnioitan häntä paljon, Beyonce toteaa Staran haastattelun päätteeksi.

Erkki KantoHollywood