Dome Karukoski Oscareista: ”Näyttelijöiden pystijako on ihan farssi!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tämän vuoden Oscar-gaalassa keskityttiin aikaisempaa enemmän voittajien puheisiin erityisesti näyttelijöiden palkintojen kohdalla. Elokuvien esittelyyn ei jäänyt juuri aikaa, kun tähtien kiitospuheet venyivät vuolaiksi kehuiksi. Myös suomalainen elokuvaohjaaja Dome Karukoski kiinnitti asiaan huomiota.

– Pakko sanoa, että mä olen todella kiusaantunut tästä näyttelijöiden kehumisesta. Ne kehuvat toisiaan 15 minuutin ajan. Musta tää näyttelijöiden pystijako on ihan farssi. 15 minuuttia katsotaan, kun erittäin amerikkalaisesti kehutaan toisiaan ja se on jotenkin todella kiusallista, Dome Karukoski kritisoi tilannetta Nelosen Oscar-valvojaisissa.

– Muut pystit vedetään silleen minuutissa ohi, mutta sitten se onkin 15 minuutin pysähdys, kun ruvetaan jakamaan yhtä pystiä. Siinä on joku ihmeen balanssi ja sit se on myös draamallisesti huono tapa ylipäätään näyttää vain puhuvia päitä koko ajan ja saman toistoa.

Muutkin Nelosen Oscar-valvojaisissa mukana olleet olivat samoilla linjoilla Karukosken kanssa.

– Neljä näyttelijäpystiä jaettiin ja ihan ensimmäisestä pystistä lähtien kaikki tehtiin samalla kaavalla, eli viisi ihmistä siihen ja sitten ristituli päälle, Jussi Heikelä komppasi.

– Mä on samaa mieltä et oli se kyllä toivottoman tylsää kun se tapahtui noin monta kertaa, myös Lauri Nurkse totesi.