Rihanna : Good Girl Gone Bad Reloaded

Albumit · Stara.fi

Viime aikoina otsikoissa vain ulkomusiikillisten tapahtumien johdosta ollut r&b-supertähti Rihanna julkaisi äskettäin uuden Rehab-singlen, mutta samaan aikaan kauppoihin päätyi myös uusi remix-albumi.

Kyseessä on Good Girl Gone Bad -menestyslevyn versio, jossa tutuista hiteistä kuullaan uusia tanssiversioita. Tyylilajina on odotetusti house, eikä tästä linjasta juuri lipsuta, vaikka levyllä on lukuisia eri remiksaajia.

Kokonaisuuden aloittaa Seamus Hajin ja Paul Emmanuellen todella hyvin potkiva näkemys Umbrella-hitistä. Hienon paketin kruunaa erittäin tarttuva bassline. The Lindbergh Palace Remix ei onnistu aivan yhtä hyvin jäädessään ”siitä mistä aita on matalin” -versioksi. Wideboysien viritys Shut Up & Drive -kappaleesta potkii kivasti, mutta jotain jää puuttumaan, eikä tanssijalka juuri nouse. Sen sijaan saman ryhmän Question Existing rullaa selvästi paremmin ja mukaan lisätyt electromelodiat tuovat hienon lisän muutenkin onnistuneesen versioon.

Jody Den Broederin näkemys Don’t Stop The Music -kappaleesta on tyylikkään kepeää ysärihousea ja vokaalien adaptointi on onnistunut erittäin hyvin. Hänen uusi versionsa Disturbia-kappaleesta jää kuitenkin liian monotoniseksi toimiakseen. K-Klassicin Hate That I Love You menee myös kepeän ysärin puolelle aavistuksen gospelmaisena toteutuksena. Samoilla linjoilla on myös pianohouseen taittuva ja vokaaleiltaan erityisen hyvin onnistunut Push Up On Me, jonka versio on Moto Blancon käsialaa.

Koko levyn paras raita on Soul Seekerzin täydellisyyttä hipova powerhouse-versio Breaking Dishes -kappaleesta. Biisi jyrää kaikilla osa-alueilla jo ensimmäisestä sekunnista saakka, sillä biitti, bassline ja kaikki electrokilkkeet niiden päällä soundaavat todella upealta. Tässä remiksissä on todellista munaa ja hittipotentiaalia tanssilattioiden täyttäjänä. Saman ryhmän Good Girl Gone Bad iskee myös tanssijalkaan kiitettävällä tehokkuudella ja Say It loistaa puolestaan energisenä lattarihousena.

Kokonaisuutena Rihannan remix-albumi on loistava pakkaus riippumatta siitä pitääkö neitokaisen alkuperäisistä kappaleista. Näin laadukasta remix-kokonaisuutta ei ole tällä saralla nähty aikoihin.

Pisteet 5/5