Amazing Race saapuu tänään Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin tositv-sarja Amazing Race saapuu vihdoinkin myös Suomeen. Tänään sunnuntaina esitettävässä Suo siellä, vetelä täällä -nimisessä jaksossa on luvassa urheilua suolla, seikkailua maan alla ja henkeäsalpaava laskeutuminen alas stadionin tornista.

Suomessa kesällä 2006 kuvattu osuus on jaettu kahteen eri jaksoon ja kisassa ovat vielä mukana veljekset Erwin ja Godwin, kauneuskuningattaret Dustin ja Kandice, mallit Tyler ja James, seurusteleva pariskunta Rob ja Kimberly sekä sinkkuäidit Lyn ja Karlyn. Joukkueet lentävät Helsinkiin Johannesburgin ja Frankfurtin kautta.

Lentokentältä joukkueet matkaavat taksilla Helsingin keskustaan, ravintola Kappeliin, jossa heitä odottaa tunteita nostattava henkilökohtainen sähköposti videoviestin muodossa. Tietokonesession jälkeen kilpailijat saavat seuraavan vihjeen ravintola Kappelin omistajalta. Kilpailijoiden seuraava etappi on Ylöjärven Soppeenharjun koulu. Koululla joukkueita odottaa kiertotietehtävä: valittavana on joko suohiihto tai suojuoksu. Tehtävän suoritettuaan joukkueet lähtevät vihjeen saatuaan junalla kohti Turkua ja sieltä edelleen autolla Lohjalle, Tytyrin kaivokseen.

Tytyrin kaivoksessa joukkueilla on edessään tiesulkutehtävä. Toisen parista pitää mennä syvälle kaivokseen pyörällä ja etsiä merkitty kaivupaikka. Kilpailun tehtävänä on hakata kalkkikivi auki ja siten saada seuraava vihje. Vihjeen perusteella kilpailijat lähtevät ajamaan Helsinkiä kohti, Olympiastadionille, missä vuorossa on laskeutuminen alas stadionintornista etuperin. Kun henkeäsalpaava tehtävä on suoritettu, joukkueet odottavat pääsevänsä varikolle, mutta yllätykseksi kilpailu jatkuu edelleen.

Sunnuntaina 5. huhtikuuta esitettävän seuraavan jakson alussa kilpailijat viipyvät vielä hetken aikaa Suomessa, kun kilpailijat jatkavat Olympiastadionilta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Heidän pitää ostaa liput Ukrainaan, Kiovaan, mutta joutuvat pettymyksekseen odottamaan seuraava lentoa yön yli.

Yhdysvalloissa syyskuussa 2001 startannut Amazing Race on ollut MTV3:n ohjelmistossa helmikuusta 2003 lähtien. Yksitoisyta Primetime Emmy -palkintoa tähän mennessä voittanut ohjelma on noussut maailmanlaajuiseksi menestyssarjaksi, ja kisaa esitetään Yhdysvalloissa jo 14. kauttaan. Amazing Race on ollut vuodesta toiseen myös yksi Suomen suosituimpia ulkomaisia sarjoja, ja 25. tammikuuta startanneen 10. tuotantokauden jaksot ovat keränneet keskimäärin yli puoli miljoonaa katsojaa per jakso.