Aitoon 127. Kirkastusjuhlien artistikattaus julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pirkanmaan perinteisin kylätapahtuma, Pälkäneen Aitoon kylän Kirkastusjuhlat, on vuosien saatossa kasvanut myös valtakunnallisesti varteenotettavaksi ihmisten yhteiseksi ilonpidoksi. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 4. – 6. heinäkuuta jo 127. kerran.

Kolmepäiväisessä tapahtumassa nähdään 25 artistia tai yhtyettä. Lauantaina 4. heinäkuuta tapahtumassa esiintyvät Yö, Haloo Helsinki, Oliver, Irwinin Lapset, Frederik ja Retro Disco. Sunnuntaina esiintyvät Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa, Matthau Mikojan, Wrecking Queens, In the Mood ja Kari Tapio. Maanantaina lavalle nousevat PMMP, Peer Günt, Agents & Friends, Allan & Astronauts, Topi Sorsakoski & Kulkukoirat sekä Jämin Pelimannit.

Talkoohengessä liki 400 hengen voimin vuosittain pystytettävä juhla sai alkunsa jo 1800-luvulla paikallisen VPK:n vuosijuhlasta ja sen perinteistä. 1960-luvulla mukaan tulivat tähdet ja musiikki. Aikojen saatossa juhlilla on vieraillut maamme eturivin tähdet niin rokin, popin kuin iskelmänkin saralta. Viime vuosina tapahtumassa on vieraillut yli 10.000 juhlijaa, mikä tarkoittaa, että Aitoon 400 hengen väkiluku kasvaa 25-kertaiseksi yhden viikonlopun aikana.