Jimin Kill Arman -sarja leviää maailmalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jim-kanavan kotimaisesta Kill Arman -realityohjelmasta on tehty kansainvälinen levityssopimus. Duudsonien taustalla toimiva Rabbit Films -tuotantoyhtiö on allekirjoittanut televisiosarjan levityssopimuksen brittiläisen ID Distribution -yhtiön sekä maailman isoimman agenttitoimisto William Morris Agencyn kanssa.

Kill Arman lanseerataan maailman isoimmalla televisiomessulla MIPTV:ssä Cannesissa tällä viikolla. Ohjelman ovat luoneet Armanin Maailma -tuotantoyhtiön toimitusjohtaja ja tuottaja Arman Alizad sekä ohjaaja Tuukka Tiensuu.

Kotimaisessa Kill Arman -realityohjelmassa vaatturi-räätäli Arman Alizad käy läpi neljän kuukauden treenikauden, jonka jälkeen hän lähtee haastamaan taistelulajien kovimmat taitajat maailmalla. Ohjelmassa yhdistyvät matkailu ja kulttuuri itsepuolustuslajeilla maustettuna. Levityssopimus kattaa matkailusarjan kymmenen englanninkielistä jaksoa, joiden suomenkieliset versiot nähdään Jimillä kevään 2009 aikana.

Kanavapäällikkö Ville Toivonen on levitysuutisesta erittäin mielissään.

– On mahtavaa, että ohjelma, josta Jimillä olemme ylpeitä, herättää kiinnostusta myös maailmalla. Arman on huikea persoona ja uskon, että soturimme seikkailut koukuttavat myös Suomen rajojen ulkopuolella. Särmikkäitä matkailuohjelmia on nyt käynnissä olevilla MIPTV-messuillakin vain vähän, joten siinä on Armanin paikka iskeä, kanavapäällikkö Ville Toivonen hehkuttaa.

– Olen asiasta luonnollisesti äärimmäisen onnellinen. On jokaisen tuottajan unelma saada oma ohjelmansa kansainväliseen levitykseen. Olemme Tuukka Tiensuun kanssa tehneet tämän projektin eteen enemmän töitä, kuin kukaan voi koskaan kuvitella. Levityssopimus tietysti tarkoittaa, että maailmalla työtämme on arvostettu. Tämän projektin toteutuminen merkitsee sitä, ettei mikään ole mahdotonta, kun sen tekee sydämellään, Arman Alizad riemuitsee.

Kill Armanin vientiä maailmalle johtivat Rabbit Filmsin Jukka Hilden ja Jarno Laasala, joiden luoma Dudesons-sarja on kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalainen tv-ohjelma.

– Tavoitteena on myydä Kill Arman kymmeneen eri maahan seuraavan vuoden aikana. Ohjelma on genrensä huippua maailmalla ja seuraa Dudesons– ja Madventures-ohjelmien jalanjälkiä maailmalle, kertoo Rabbit Filmsin toimitusjohtaja Jarno Laasala.