The Crash lopettaa – jäähyväiset Ruisrockissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Omaperäisestä popista tunnettu The Crash -yhtye lopettaa toimintansa ja kiertää viimeisen kerran Suomea jäähyväiskiertueellaan keväällä ja kesällä.

Kansainväliseksi kulttibändiksi nousseen The Crashin lopettamispäätökseen on vaikuttanut erityisesti bändin keulahahmon Teemu Brunilan keskittyminen musiikin tekemiseen muille artisteille. Lisäksi muuttuneet elämäntilanteet ovat tehneet bändin jatkamisesta liian vaikeaa.

– Tämä on verrattavissa joulukuusen ulos viemiseen: se on haikeaa, mutta välttämätöntä. Hetki tuntuu nyt oikealta ja arvokkaalta, koska kaikki neulaset eivät ole varisseet ja latva vihertää vielä toiveikkaana. Olemme kiitollisia näistä hienoista vuosista ja huikeista kokemuksista, Brunila kertoo.

– Syvin kumarrus kuuluu faneille, jotka ovat vuodesta toiseen tukeneet meitä. Onneksi meidän fanit ovat viisaita, kauniita ja kaukokatseisia, joten he varmasti ymmärtävät, että joskus täytyy päästää irti yhdestä unelmasta, jotta voisi tarttua toiseen.

The Crash aloittaa jäähyväiskiertueensa tiistaina 12. toukokuuta Mikkelistä esiintyen samalla viikolla klubikeikoilla Jyväskylässä, Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Lisäksi bändi nähdään lavalla Provinssirockissa ja juhannuksen Himos Festivalilla ennen vihoviimeistä The Crash -keikkaa Ruisrockissa sunnuntaina 5. heinäkuuta. Kaikkien klubikeikkojen ennakkolipunmyynti alkaa maanantaina 6. huhtikuuta.

Alunperin jo vuonna 1991 perustettu The Crash ehti julkaista menestyksekkään uransa aikana neljä studioalbumia Comfort Deluxe, Wildlife, Melodrama ja Pony Ride sekä kokoelmalevyn Selected Songs 1999-2005. Yhtye on kiertänyt 20 maassa, myynyt Suomessa useammalla levyllään kultaa ja neuvotellut levytyssopimuksen muiden muassa Yhdysvaltoihin.