Fast & Furious käynnisti ennätysmäisen räväkästi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi perjantaina Suomessakin ensi-iltansa saava vauhtielokuva Fast & Furious sai Yhdysvalloissa odotettua räväkämmän startin. Kyseessä on leffasarjan neljäs osa, joten ennakko-odotukset eivät olleet kovin korkealla.

Jo ennakkoon kohuttu Möröt vastaan muukalaiset myi ensimmäisenä viikonloppunaan lippuja 59,3 miljoonalla dollarilla, mutta Fast & Furious ylitti tämän kirkkaasti. Leffa kilisytti nimittäin kassakoneita peräti 72,5 miljoonan dollarin edestä. Siten Fast & Furious sai tähän mennessä vuoden menestyneimmän avausviikonlopun. Elokuvasta tuli samalla historian tuottoisin huhtikuun ensi-ilta.

Fast & Furious -leffan uusin osa marssittaa valkokankaalle vuonna 2001 ensi-iltansa saaneesta ensimmäisestä osasta tutun tähtikaartin. Mukana ovat Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez ja Jordana Brewster. Elokuva on tähän mennessä ollut menestys myös Yhdysvaltojen ulkopuolella tuottaen siellä tähän mennessä noin 30 miljoonan lipputulot.