Postia pappi Jaakobille nähnyt jo lähes 20.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Klaus Härön ohjaama elokuva Postia pappi Jaakobille on jo toista viikonloppua Suomen katsotuin kotimainen elokuva. Se on saavuttanut 11 päivässä 19.275 katsojaa.

Suosion vuoksi elokuvan alkuperäistä 13 kappaleen kopiomäärää on harvinaislaatuisesti nostettu ensi-illan jälkeen jo kahteen otteeseen: ensin kolmella ja nyt neljällä kopiolla. Elokuvan kopiomäärä nousee ensi perjantaina kahteenkymmeneen. Elokuvan tuottaja Kinotar ja levittäjä Nordisk Film ovat innostuneita tämän eurooppalaisen laatudraaman saamasta huimasta suosiosta.

– Tällä hetkellä näyttää siltä että elokuva tulee ylittämään sille asetetut katsojatavoitteet reilusti ja ennustan Härön elokuvalle pitkää elinkaarta elokuvateattereissa, myyntipäällikkö Petri Viljanen kertoi.

– Olemme saaneet runsaasti kiinnostuneita yhteydenottoja ulkomailta ja neuvotelleet elokuvan teatterilevityksestä ja TV-myynnistä. Kaukaisimmat tiedustelut ovat tulleet Australiasta, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.

Suomen elokuvasäätiön teettämässä ensi-iltayleisön katsojatutkimuksessa 82% piti elokuvaa loistavana tai erittäin hyvänä ja peräti 92% elokuvan nähneistä suosittelisi sitä ystävilleen. Myös elokuvakriitikot antoivat elokuvalle suosiolliset arvostelut.

Postia pappi Jaakobille on elokuva sokeasta pappi Jaakobista ja armahdetusta vangista, Leilasta. Klaus Härö on käsikirjoittanut elokuvan Jaana Makkosen alkuperäistekstin pohjalta ja pääosissa nähdään Heikki Nousiainen ja Kaarina Hazard. Elokuva on kuvattu Kokemäellä, Vammalassa ja Hattulassa.