Jymy-yllätys: Pelimarkkinat kasvoivat selvästi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Piratismiuutiset ovat jokaviikkoista uutismateriaalia ja levy-yhtiöiden myynnit ovat laskeneet, koska yhtiöt eivät ole osanneet sopeuttaa toimintaansa digitaaliselle aikakaudelle. Pelimaailma voi piratismin aikakaudelle kuitenkin hyvin. Kasvua tuli neljä prosenttia.

Suomessa myytiin alkuvuonna 2009 yli 443.000 PC- ja konsolipeliä arvoltaan 13,8 miljoonaa euroa. Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n jäseniltään keräämien tietojen mukaan pelimarkkinoiden arvo kuluttajahinnoin oli vuoden 2009 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana noin 13,8 miljoonaa euroa.

Arvossa mitattuna PC-pelien ja -multimedian osuus oli 16,7 prosenttia, konsolipelien 83,3 prosenttia. Konsolipelit jakaantuivat seuraavasti; käsikonsolipelit 7,1 prosenttia (Nintendo DS 5,9 prosenttia, Sony PSP 1,2 prosenttia), edellisen sukupolven kotikonsolien pelit 21,7 prosenttia (Sony PlayStation 2) ja uusimman sukupolven kotikonsoleille tehdyt pelit ylittivät ensimmäisen kerran puolet koko pelimarkkinasta; 54,5 prosenttia.

Uusimpien kotilaitteiden pelien suosio jakaantui seuraavasti; Microsoft Xbox 360 saavutti 17,9 prosenttia, Nintendo Wii 17,3 prosenttia ja Sony PlayStation 3 19,3 prosenttia osuuden pelien kokonaismyynnistä. Suosituimman pelilaitteen paikkaa tavoitteleva kärkiviisikko on tiivistynyt selvästi alkuvuoden aikana.