Elokuva-arvostelussa Tuplamorsian

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kevään höttöelokuvien antia ryhdytään hiljalleen esittämään myös valkokankaalla. Tuorein ehdokas lähitulevaisuuden DVD-leffojen alelaariin on Tuplamorsian, joka on romanttinen komedia kahden aviomiehen loukusta.

Emma Lloyd (Uma Thurman) on menestynyt radiojuontaja, joka on kihloissa turvallisen ja konservatiivisen Richardin (Colin Firth) kanssa. Elämä on juuri sellaista kuin hän sen haluaakin olevan ja pariskunta aikoo astella pian alttarille. Patrick Sullivan (Jeffrey Dean Morgan) on puolestaan palomies, jonka kihlattu peruu häät keskusteltuaan Emman kanssa tämän radio-ohjelmassa.

Häiden peruuntumisen takia Patrick virittää hakkeriystävänsä kanssa suunnitelman, jossa hänet merkitään virallisissa rekistereissä Emman aviomieheksi. Tämä taas aiheuttaa ongelmia Emmalle, koska hän ei voi avioitua miehensä kanssa ennen kuin Patrick on myöntänyt eron. Papereita allekirjoitettaessa Emma kuitenkin ihastuu vallattomaan ja välittömään palomieheen, mikä saa hänet harkitsemaan uudelleen avioliittoa kihlattunsa kanssa.

Elokuvana Tuplamorsian kuuluu siihen kategoriaan, joka on parhaimmillaan sunnuntaina aamupäivällä televisiossa esitettynä. Leffan tarina on yliampuvuudestaan huolimatta keskinkertaisen toimiva, mutta sen toteutus kyntää pohjamutia. Käsikirjoitus on kyhätty ilmeisesti kiireessä, sillä dialogi on todella kornia ja leikkauksessakin mukaan on jäänyt noloja klaffivirheitä. Varsin arvostettu näyttelijätär Uma Thurman sahaa tällä surkealla roolillaan oksaansa Hollywood-puussa.

Genre: Romanttinen komedia

Ohjaus: Griffin Dunne

Pääosissa: Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth, Sam Shepard, Lindsay Sloane, Justina Machado

Ensi-ilta: 17.4.2009

Kesto: 1:32

Pisteet 1/5