Kohupaljastus: Eminem keskeytti uransa huumeiden takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman menestyksekkäimpiin hiphop-tähtiin lukeutuva Eminem keskeytti uransa yllättäen vuonna 2005 ja astui omasta halustaan pois julkisuuden valokeilasta. Nyt raskaan päätöksen syy on selvinnyt.

Eminem on nyt kertonut keskeyttäneensä musiikkiuransa pieleen menneen vieroitushoidon jälkeen. Tuolloin hän oli koukussa huumeisiin, kipulääkkeisiin ja alkoholiin. Vetäytymisen takia hänen Anger Management 2005 -kiertueensa Euroopan keikat jouduttiin perumaan. Viralliseksi syyksi kerrottiin uupumus.

– En ollut henkisesti valmis. En ollut valmis jättämään huumeita. Omasta mielestäni minulla ei oikeastaan ollut mitään ongelmaa. Käytännössä menin vieroitushoitoon ja palasin sieltä takaisin, mutta pian retkahdin uudelleen, Eminem kertoi XXL-lehdelle.

– Vietin kolme vuotta taistellen riippuvuuden kanssa. Silloin päätin vetäytyä, koska huumeongelmani oli mennyt niin pahaksi. Ajattelin, että tauko voisi auttaa, joten siirryin taka-alalle tuottajaksi. Siten pystyin vielä tekemään musiikkia, mutta minun ei tarvinnut olla koko ajan parrasvaloissa.

Eminemin ystävän, Proofin, kuolema auttoi häntä ymmärtämään tilanteensa ja se aloitti toipumisprosessin. Viime vuonna Eminem palasi studioon työstämään uutta Relapse-albumiaan. Levy julkaistaan ensi kuussa.