Esa-Pekka Salonen jätti raikuvat jäähyväiset Los Angelesille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekäs suomalainen kapellimestari Esa-Pekka Salonen on jättänyt näyttävät jäähyväiset Los Angelsin filharmonikoille. Peräti 17 vuoden ajan Kaliforniassa työskennelleestä Salosesta tuli Los Angelesissa julkkis, jonka konsertteja mainostettiin näyttävästi.

50-vuotias Salonen kertoo palaavansa nyt Eurooppaan ja keskittyvänsä jatkossa säveltämiseen, uutistoimisto AP kertoi. Hän teki ainakin tällä erää viimeisen esiintymisensä Walt Disneyn konserttitalossa, jossa hänen johtamansa orkesteri esitti Igor Stravinskyn teokset Oedipus Rex ja Symphony of Psalms.

Los Angelesin filharmonikkoja peräti 973 kertaa johtanut ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen sai konsertissa yleisöltä hurjat kymmenen minuutin aplodit. Salosen tilalle tulee 28-vuotias venezuelalainen Gustavo Duhamel. Hänen ensimmäinen konserttinsa kuullaan 3. lokakuuta.