Hittimusiikki soi hautajaisissa – maahanpanon suosikit listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailma on pullollaan erilaisia äänestyksiä viihteeseen ja musiikkiin liittyen. Suosituimpia hääkappaleita on listattu jo pitkään, mutta nyt on rankattu järjestykseen myös suosituimmat hautajaiskappaleet.

Hautajaismusiikin ylivoimaiseksi ykköseksi popmusiikin kategoriassa nousi tutkimuksessa Paul Ankan aikoinaan ystävälleen Frank Sinatralle tekemä klassikko My Way. Toiseksi sijoittui Celine Dionin ja Bette Midlerin Wind Beneath My Wings ja kolmanneksi Sarah Brightman ja Andrea Bocellin Time To Say Goodbye.

Neljänneksi soitetuin popkappale oli Robbie Williamsin Angels ja viidenneksi Eva Cassidyn Over The Rainbow. Suosittujen kappaleiden joukossa olivat myös AC/DC-yhtyeen Highway To Hell ja Queen-yhtyeen Another One Bites The Dust. Listalla olivat mukana myös muiden muassa Top Gear ja The Benny Hill Show -ohjelmien tunnusmusiikit.

Hymneistä ja klassisesta musiikista suosituimpia olivat The Lord Is My Shepherd ja Edward Elgarin Nimrod. Yllättävän tuloksen mukaan popmusiikkia soitettiin yli puolissa hautajaisista. Tulosta perustellaan sillä, että nykyisin hautajaisten halutaan kuvastavan tapahtuman päähenkilön elämää ja tyyliä. Tiedot kerättiin Britanniassa yli 30.000 eri hautajaisista, joten otos on varsin kattava.