Anna Abreu vierailee Don Johnson Big Bandin levyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Don Johnson Big Band julkaisee neljännen albuminsa huomenna 6. toukokuuta 2009. Records Are Forever -nimeä kantava levy on jatkoa kultaa myyneelle, kriitikoiden suosion saavuttaneelle ja Emma-palkitulle yhtyeen nimikkoalbumille. Edeltäjiensä tavoin uusi albumi julkaistaan myös tuplavinyylinä.

– Tyylillisesti levy sisältää nopeampaa materiaalia kuin aikaisemmin ja keikkojen live-energiaa tarttui moniin biiseihin luontevalla tavalla, kertoo Kari Saarilahti kertoo.

– Toisaalta kahlehtivaan johdonmukaisuuteen ei ole tälläkään kertaa tullut sorruttua; levy nimittäin sisältää materiaalia ihan koko skaalalta superaggressiivisesta tangoraggahiphopista rehelliseen, hiekanmakuiseen kantriin, tarkentaa yhtyeen solisti Tommy Lindgren.

Uudella albumilla vierailee jo totuttuun tapaan yhtyeen itsensä lisäksi tukku musiikin huippuammattilaisia. Vierailijoina kuullaan muiden muassa Anna Abreuta, Tuomo Prättälää, Emma Salokoskea, Felix Zengeriä, Verneri Pohjolaa, Janna Hurmerintaa ja Pekka Kuusistoa. Oman eksoottisen lisänsä levyn yleissoundiin toi Lanzarotella vietetty intensiivinen äänitys- ja miksausperiodi hiljaisella Playa Blancan alueella, Lanzaroten etelärannikolla.

– Oikeasti saimme siellä tehtyä vain yhden biisin! Tosin se tehtiinkin sitten alusta loppuun Lanzarotella eikä biisiin sen jälkeen koskettu. Meri, aurinko ja autiomaan yksinäinen hiljaisuus ovat biisissä voimakkaasti läsnä, Lindgren nauraa.