Rockfestivaaleja kielletään sikainfluenssan takia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva Glastonbury ja muut tunnetut kesäfestivaalit ovat mahdollisesti vaarassa peruuntua sikainfluenssan takia. Näin pelkää ainakin Glastonbury-tapahtuman johtaja Michael Eavis.

Eavis on järjestänyt tapaamisen muiden asiasta huolestuneiden tapahtumajärjestäjien kanssa. Joukon tapaamisessa pöydällä olivat erityisesti suunnitelmat sen varalle, että sikainfluenssan takia suuria yleisötapahtumia joudutaan peruuttamaan Meksikon tapaan myös Euroopassa.

Britanniassa on tällä hetkellä 28 vahvistettua sairastumista ja nyt festivaalien järjestäjät pelkäävät, että hallitus kieltää massatapahtumia estääkseen viruksen leviämisen. Tuollaisessa tilanteessa taloudelliset tappiot olisivat valtavat, sillä esimerkiksi Somersetissä järjestettävään jättifestivaaliin on myyty huimat 138.000 lippua.

– Niin monta ihmistä ahtautuneena yhteen paikkaan on riski ja jos hallitus päättää kieltää yleisötapahtumia, kuten hallitus on tehnyt Meksikossa, Glastonbury on ensimmäisenä listalla. Tällä hetkellä olisi kuitenkin hullua keskeyttää tapahtuman valmistelut, Michael Eavis kertoi The Sun -lehdelle.