BB : Kesäilta

Singlet · Stara.fi

Tamperelainen hiphop-artisti BB, entinen BB Salby, julkaisee kesäsinglenä uuden version takavuosien Tää on se ilta -kappaleestaan, joka löytyi aiemmin myös artistin esikoisalbumilta. Nyt biisin nimeksi on valittu alkuperäistä mukaillen Kesäilta.

Kappaleen soundipuoli rullaa nyt tyylillä ja selvästi alkuperäistä versiota tiukemmin. Tuotannosta on vastannut tamperelainen Millionaire Men, jonka käsialaa on kuultu muiden muassa Cheekin hiteissä. Synalisäykset toimivat mukavasti ja BB:n vokaaliosuudetkin on saatu ajoittaisesta sanojen kiirehtimisestä huolimatta toimiviksi.

Kappaleen kertosäe jää kuitenkin vokaalien ja melodian puolesta turhan ponnettomaksi ja tasapaksuksi. Todellinen koukku jää puuttumaan. Myöhemmin kuultavat vokooderikikkailut ovat hauska lisä, koska niiden määrä on ymmärretty jättää minimaaliseksi. Paketti on siis pääosin kunnossa, mutta jotain jää vielä puuttumaan.

Singlellä on mukana myös Radio Edit, joka on kuitenkin jäänyt soundien puolesta aivan liian kaljuksi eikä siten sovellu kovinkaan hyvin radioon. Singlen ykkösversio ajaa onneksi asian. Lisäksi mukana on myös alkuperäinen kappale, jonka pianoa ei ole otettu mukaan uuteen versioon. Originaalissa on hieman parempi groove, mutta uudessa versiossa on ehkä hieman enemmän munaa.

Pisteet 3/5