Abba-parivaljakko kynäili musiikkia 15 vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsin kaikkien aikojen menestynein popyhtye ja yksi maailman kaikkien aikojen menestyneimmistä yhtyeistä, euroviisuvoittaja Abba, on ollut viime vuosina paljon otsikoissa, mutta yhtye ei ole silti esiintynyt yhdessä.

Menestysbändi on vuonna 1982 tapahtuneen hajoamisensa jälkeen esiintynyt viimeksi yhdessä vuonna 1986. Tämän jälkeen bändin jäsenet ovat ilmoittaneet johdonmukaisesti, ettei nelikko tule enää koskaan palaamaan yhteen. Nyt yhtyeen miestähdet Benny Andersson ja Bjorn Ulvaeus ovat kuitenkin tehneet yhdessä musiikkia ensimmäisen kerran 15 vuoteen. He ovat kirjoittaneet yhdessä Story Of A Heart -nimisen kappaleen ruotsalaisen Helen Sjöholmin albumille.

Edellisen kerran Andersson ja Ulvaeus tekivät yhdessä musiikkia 1990-luvun alkupuolella Josefin Nilssonin levylle. Sjöholmin uusi kappale löytyy jatkossa myös The Benny Andersson Band -yhtyeen englanninkieliseltä levyltä, joka julkaistaan 6. heinäkuuta.

Yhtyeen kaikki jäsenet nähtiin edellisen kerran yhdessä viime heinäkuussa Mamma Mia! -musikaalielokuvan Ruotsin ensi-illassa. Björn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog tapasivat Tukholmassa elokuvan tähtiä, kuten Meryl Streepin ja Pierce Brosnanin.

Vuonna 1999 yhtyeen kerrottiin esiintyneen yhdessä ystävänsä yksityistilaisuudessa, mutta esitys ei ollut julkinen. Neljä vuotta sitten yhtye oli samaan aikaan paikalla Mamma Mia! -musikaalin teatteriversion Ruotsin ensi-illassa, mutta jäsenet eivät tuolloin kuitenkaan näyttäytyneet yhdessä, vaikka huhujen mukaan tapasivatkin toisensa suljettujen ovien takana.

Abba on The Beatlesin jälkeen maailmanhistorian menestynein yhtye. Leffan myötä Abba on maailmalla ajankohtaisempi kuin vuosiin, ja innokkaimmat odottavatkin elokuvan luovan uuden kansainvälisen Abba-buumin. Elokuva perustuu samannimiseen teatterimusikaaliin, joka on ollut menestys ympäri maailmaa.