Star Trek -elokuvalle upea avaus – ylitti odotukset kirkkaasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Samannimiseen menestyksekkääseen televisiosarjaan perustuva Star Trek -elokuva on aloittanut vauhdikkaasti. Äitienpäivästä huolimatta elokuva keräsi Yhdysvalloissa ensimmäisenä viikonloppunaan peräti 76,5 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuvan tuottanut Paramount Pictures odotti etukäteen elokuvalta noin 50 miljoonan dollarin avausviikonloppua, mutta summaan tuli yllättäen yli puolet lisää. Elokuvan kriitikoilta saamat hyvät arvostelut toivat teattereihin odotettua enemmän kansaa.

Suositun Lost-televisiosarjan luojan J.J. Abrahamsin ohjaama avaruusseikkailu tuotti pelkästään torstain ja perjantain ensimmäisissä yönäytöksissä neljä miljoonaa dollaria ja lisäksi ennätysmäiset 8,2 miljoonaa IMAX-näytöksissä. Elokuva kertoo Kapteeni Kirkin ja Spockin sekä muiden U.S.S. Enterprise -aluksen hahmojen tarinan alkuvaiheista.