Susan Boylet Facebookin mustalla listalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muutama viikko sitten 48-vuotias skottinainen Susan Boyle nousi maailmanmaineeseen Britain’s Got Talent -ohjelman myötä. Tämän jälkeen yhteistösivusto Facebookissa on alkanut tapahtua kummia.

Yhteisöpalvelusta pyritään karsimaan käyttäjätilit, jotka eivät perustu niiden haltijoiden oikeisiin nimiin. Aamulehti uutisoi tänään, että Facebook on ryhtynyt ehkä liiankin tehokkaisiin puhdistustoimiin, sillä maailman muut oikeat Susan Boylet ovat joutuneet myös sulkulistalle.

Verkkopalvelulla on lehden mukaan niin sanottu musta lista, jossa on epäuskottavien nimien lisäksi myös ajankohtaisia nimiä, kuten esimerkiksi Susan Boyle. Palvelu ei myöskään anna ennakkovaroitusta tilin poistamisesta. Lehti kertoo esimerkkinä amerikkalaisesta Alicia Istanbul -nimisestä naisesta, jonka Facebook-sivu suljettiin epäuskottavan nimen takia ja tilin palauttaminen kesti kolme viikkoa.

Facebookille on siis käynyt toteen vanha sanonta, jonka mukaan lapsi menee pesuveden mukana. Parhaillaan avioeronsa merkeissä otsikoissa oleva povipommi Jordan, eli Katie Price, menetti taannoin ryhmänsä, kun Facebook sulki sen liiallisen fanimäärän takia.