Terminator-elokuvalle kriitikoilta murskatuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa 3. kesäkuuta ensi-iltansa saava Terminator – Pelastus on otettu maailmalla vastaan ristiriitaisin tuntein. Lähes kuuden vuoden jälkeen paluun valkokankaalle tekevä Terminator sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa viime yönä ja tänään peräti 3.500 teatterissa.

Ensimmäisten raporttien mukaan leffa tuotti jo pelkästään viime yönä kolmen miljoonan dollarin lipputulot. Leffan odotetaan tuottavan ensimmäisten viiden päivän aikana 70 miljoonaa dollaria, Reuters uutisoi. Kriitikot eivät ole kuitenkaan kovinkaan luottavaisia elokuvan menestykseen, sillä Christian Balen tähdittämä raina on saanut huonoja arvosteluja. Suuresta budjetista ja nimekkäästä näyttelijäkaartista huolimatta kriitikot eivät ole elokuvalle lämmenneet.

Esimerkiksi Chicago Sun Times totesi elokuvan nostavan paljon kysymyksiä ihmisten ja koneiden yhteiselosta, mutta kysymykset jäävät ilmaan. Viihdyttävyys on lehden mukaan videopelin tasoa. Screen International -julkaisun mukaan elokuvassa on vain hiukan sitä ihmisdraama, joka teki aikaisemmista elokuvista mielenkiintoisia. Imdb-julkaisussa katsojat ovat antaneet elokuvalle 8,3 pisteen keskiarvon, mutta tähän mennessä katsojajoukko on ollut lähinnä elokuvan todellisia faneja, jotka kävivät katsomassa leffan yönäytöksessä.

Stara julkaisi äskettäin ensimmäisenä suomalaisena mediana yksinoikeudella otteen varsinaisesta elokuvasta. Katso ote Terminator – Pelastus -elokuvasta tästä.