Daruden jättihitti soi Niken televisiomainoksessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen kevyen musiikin suurin hitti kautta aikojen, vuonna 1999 julkaistu Daruden Sandstorm soi edelleen päivittäin klubeilla ja urheilutapahtumissa ympäri maailmaa.

Taannoin biisi soi myös Jim Carreyn tähdittämässä Taalat taskuun, Dick & Jane -elokuvassa. Nyt klassikkohitti on päätynyt lisäksi merkittävään televisiomainokseen, kun se soi Niken Unstoppable-kampanjassa, jonka tähtenä nähdään koripallotähdet Kobe Bryant ja LeBron James. Katso Niken mainosvideo tästä tai artikkelin alta.

– Nike kuulemma tarvitsi tykkiä matskua mainokseensa ja kääntyi levy-yhtiöni puoleen, ja mulla ei ollut moista vastaan mitään. Biisihän soi noissa NBA-matseissa muutenkin aika paljon, kuten myös baseball- ja lätkämatseissa Yhdysvalloissa, niin ehkä sen takia Nike päätyi siihen, Darude kertoi Staralle.

Kappaleiden käyttöoikeuksista maksetaan usein merkittäviä rahasummia. Darude ei halunnut paljastaa paljonko kappaleen käyttöoikeus Nikelle maksaa. Mainoskappaleista on aika ajoin tullut suuriakin hittejä, ja mainoksen myötä monet uudet fanit tulevat löytämään Daruden musiikin. Parhaillaan Darude keikkailee Suomessa.

– Darudelle kuuluu ihan buenoa. Olen tehnyt muutaman remiksin tässä viimeisen vuoden aikana, Kenneth Thomasin Stronger Creature ja Randy Boyerin No Limit on tällä hetkellä julkaistu ja Alex Kunnarin Eternity-biisi on promovaiheessa, Darude kertoo kuulumisistaan.

– Omaa uutta matskua on tekeillä pikkuhiljaa, ja tarkoitus olisi myös julkaista Weirdnessin single tai kaksi tänä vuonna omalla leibelilläni. Rundin jälkeen on pari keikkaa Pohjois-Amerikassa, ja sitten pidän keikkataukoa lokakuulle asti.

Daruden kiertue jatkuu vielä seuraavasti:

Ke 27.5. Giggling Marlin, Jyväskylä

To 28.5. Onnela, Tampere

Pe 29.5. Ilon Talo, Lahti

La 30.5. Onnela, Imatra

Su 31.5. Royal Onnela, Helsinki