R.I.P. Matti Kalevi Inkinen 1958 – 2009

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten ikimuistettavimpia popkappaleita urallaan esittänyt laulaja-muusikki Matti Kalevi Inkinen löydettiin menehtyneenä Raisionlahden alueelta puoliltapäivin 25. toukokuuta 2009. Vuonna 1958 syntynyt laulajatähti oli kuollessaan 50 vuotias. Hän olisi täyttänyt ensi maanantaina 51 vuotta.

Laulajanuransa lisäksi monenlaisissa muissakin ammateissa toiminut Inkinen tunnettiin myös radio- ja televisiotoimittajana sekä Raision kunnanvaltuuston entisenä jäsenenä. Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin menestyksekkään SIG-yhtyeen energisenä keulahahmona. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muiden muassa vuonna 1980 julkaistu huikea läpimurtohitti Tiina menee naimisiin sekä hitit Vuosisadan rakkaustarina, Älä sinä huoli, Sadan vuoden yksinäisyys ja todellinen ikivihreä Hyvää syntymäpäivää.

Lokakuussa 2008 Inkisellä todettiin aivokasvain ja keväällä 2009 hänen kerrottiin olevan epäiltynä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien hallussapidosta. Pian tämän jälkeen Inkinen katosi 29. huhtikuuta 2009. Hänen löytämisekseen järjestetyt suuretsinnät olivat tuloksettomia, ja laulajan ruumis löytyi vedestä vasta lähes kuukauden kuluttua. Inkinen oli SIG-yhtyeen ainoa jäsen, joka oli mukana bändin kaikissa kokoonpanoissa.