Ozzy Osbournen heavybändin nimestä tavaramerkkikiista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pimeyden ruhtinaaksi aikoinaan nimetty heavytähti Ozzy Osbourne on haastanut yhtyetoverinsa Tony Iommin oikeuteen tavaramerkkikiistan takia. Kyse on Black Sabbath -yhtyeen nimen omistuksesta.

Ozzy Osbourne on jättänyt Manhattanin tuomioistuimeen haasteen, jossa hän syyttää kitaristi Tony Iommia yhtyeen nimen omimisesta. Iommi on jättänyt bändin nimestä tavaramerkkihakemuksen Yhdysvaltain rekisteriviranomaisille, eli hän yrittää saada siihen perusteettomasti yksinoikeuden.

Ozzy kuitenkin katsoo, että kitaristilla ei voi olla yksinoikeutta yhtyeen nimeen. Juuri Osbourne onkin ollut yhtyeen keulahahmona bändin näkyvin ja kuuluvin henkilö. Haasteessaan Ozzy viittaa yhtyeen suosion romahtamiseen vuosina 1980 – 1996, kun hän oli tauolla yhtyeen riveistä.

Vastaavia tavaramerkkikiistoja yhtyeiden nimistä on käyty vuosien varrella myös Suomessa. Ne on kuitenkin sovittu pääasiassa oikeudenkäyntien ulkopuolella.