Simpsonit-hahmon kotipaikasta riidellään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimmassa animaatiosarjassa, Simpsoneissa, nähdään hahmona myös skotlantilainen Willie-talonmies. Nyt kaksi skotlantilaista kaupunkia riitelee Willien kotikaupungista.

Glasgow’n kaupunki esittelee verkkosivujensa galleriassa ylpeänä Willien kuvaa. Vuonna 1997 esitetystä Simpsonit-jaksosta peräisin olevassa kuvassa hän toteaa olevansa ”Glasgow’n rumin mies”. Talonmiehellä on kuitenkin myös toinen vähintään yhtä ylpeä kotikaupunki.

Hieman tuoreemmassa, vuodelta 2003 peräisin olevassa jaksossa Willie vihjaa olevansa kotoisin Aberdeenin kaupungista ja olevansa myös Aberdeenin jalkapallojoukkueen fani. Joukkueen tiedottaja Dave McDermid vahvisti asian The Sun -lehdelle.

– Niin paljon kuin se aiheuttaakin pettymystä glasgowlaisille, me olemme vakuuttuneita, että Willie on ylpeä aberdeenlainen, hän totesi.

Vuonna 2005 Willie äänestettiin samaisessa lehdessä maailman tunnetuimmaksi skotiksi. Willie selätti äänestyksessä jopa James Bond -tähti Sean Conneryn ja näyttelijä Ewan McGregorin. Juuri tällä hetkellä maailman tunnetuin skotti lienee kuitenkin Talent-finalisti Susan Boyle.