Big Brother -ohjelma vaikeuksissa Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa on juuri alkanut uusi Big Brother -tuotantokausi, mutta ohjelman tulevaisuudesta väännetään kovasti peistä julkisuudessa. Ohjelman juontaja Davina McCall vahvisti viime kuussa huhut ohjelman lopettamisesta ensi vuoden tuotantokauden jälkeen.

Brittien Channel 4:n kanssa tehty kolmevuotinen 200 miljoonan euron arvoinen sopimus on ensi vuonna katkolla. Saarivaltiossa Big Brother on kärsinyt jo parin vuoden ajan rajusta katsojakadosta, kun samaan tilaan suljettujen ihmisten elämän tarkkaileminen ei ole enää kiinnostanut katsojia aikaisempaan tapaan.

Viime vuonna ohjelman yhdeksännellä tuotantokaudella oli Brianniassa huonoimmat katsojaluvut kautta aikojen. Sitä seurasi parhaimmillaankin vain 5,1 miljoonaa silmäparia. Se ei lupaa hyvää jatkolle. Nyt ohjelman tuottaja Phil Edgar Jones on kuitenkin kumonnut Davinan väitteet toteamalla, että ohjelma voi jatkua kanavalla vaikka ikuisuuden.

– Kaikki puhuvat, että ohjelma lopetetaan, koska katsojaluvut eivät ole olleet yhtä suuria kuin aiemmin. Se on kuitenkin edelleen yksi Channel 4:n katsotuimpia ohjelmia ja fanit rakastavat sitä. Osaamme tehdä siitä erilaisen joka vuosi, joten konsepti pysyy tuoreena. Ei ole mitään syytä, etteikö ohjelma voisi jatkua vaikka ikuisuuden, Jones totesi The Sun -lehdelle.

Lehden mukaan ohjelma tarvitsee vähintään kolme miljoonaa katsojaa pysyäkseen ruuduissa.