Provinssirock veti 52.000 juhlijaa – suosikkiyhtye jätti jäähyväiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna jo 31. kerran järjestetyn Provinssirockin ohjelma ja tunnelma houkuttelivat paikalle yhteensä 52.000 juhlavierasta. Liki 80 artistia viidellä eri lavalla ja alue-esiintyjinä tarjosivat laajan skaalan musiikillisia nautintoja Children of Bodomista Vesa-Matti Loiriin.

Lauantain pääesiintyjän paikalla tänä vuonna nähtiin, kuultiin ja ennen kaikkea koettiin taistelumetalliyhtye Manowar. Perjantain odotetuin ulkomainen nimi oli indiesuosikki Placebo. Sunnuntain kärkinimenä lavan valtasi Nick Cave yhtyeensä The Bad Seedsin kera. Provinssirockia helli koko viikonlopun ajan kaunis aurinkoinen ilma.

Kotimaisista yhtyeistä The Crash nähtiin yhdellä kolmesta jäähyväiskeikastaan. Desibelit kohosivat taivaisiin yleisön kirkuessa, kun Lauren Caught My Eye -biisin ensisävelet tulvivat ilmoille. Provinssirockin jäähyväiset olivat haikeat, mutta koko Saarilavan poppoo nautti loppuun asti. Yhtye hyvästelee suomalaiset faninsa vielä kahdella keikalla, juhannuksena Himoksella ja 5. heinäkuuta Ruisrockissa.

Sunnuntain puhutuin esiintyminen oli kuitenkin Vesa-Matti Loirin keikka X-Stagella. Loiri nousi elämänsä ensimmäisen kerran rockfestivaalin areenalle. Teltan yleisö haltioitui ja  liikuttui esityksestä heti alkumetreillä ja puhkesi kyyneliin. Taiteilija puki sanoiksi aistimansa fiiliksen: ”Tämä oli iso unelmieni täyttymys esiintyä rokkifestareilla”. Sunnuntaina lavat ottivat haltuun myös muiden muassa Egotrippi, Anna Puu ja Sunrise Avenue.

Provinssin päätösklubilla Seinäjoen Rytmikorjaamolla sunnuntai-iltana esiintyvät Lauri Tähkän rytmiryhmästä kasattu, D-A-D:lle kunniaa tekevä Wasalandia After Dark, W-A-D sekä Paula Koivuniemi. Provinssirock 2010 järjestetään 18.-20.6.2010.