Eddie Van Halen haastoi Niken – kenkä plagioi kitaraa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun Van Halen -yhtyeen jäsen Eddie Van Halen on haastanut monikansallisen urheiluvälinemerkki Niken oikeuteen tavaramerkkinsä loukkauksesta. Hänen mukaansa yhtiön uusi kenkämalli plagioi hänen kitaransa kuviointia.

Kyseessä on Niken uusi kenkämalli, jonka pohjaosan kuvioinnissa ja värityksessä on Van Halenin mukaan käytetty hänen tavaramerkkiään, eli hänen kitaransa puna-musta-valkoista kuviointia. Eddien yhtiö ELVH Inc. jätti asiassa haasteen oikeuteen viime viikolla, TMZ uutisoi. Katso kuva kengästä ja kitarasta tästä.

Haasteessa Eddie Van Halen syyttää Nikeä tavaramerkkiloukkauksesta. Hän on käyttänyt kitaroissaan samanlaista kuviointia vuodesta 1978 saakka ja nyt kenkämallissa käytetään siihen sekoitettavissa olevaa kuviota ilman hänen lupaansa. Rokkari vaatii rahallisen korvauksen lisäksi oikeutta määräämään myös kaikki hänen tavaramerkkiään loukkaavat kengät tuhottaviksi.