Metro Station haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Teinisensaatioksikin kutsuttu amerikkalainen pop-yhtye Metro Station esiintyi kahtena iltana peräkkäin loppuunmyydyssä Helsingin Nosturissa. Vaikka tämä oli vasta bändin ensimmäinen Suomen vierailu, niin fanaattinen yleisö osasi jo jokaisen kappaleen sanat ulkoa.

Vuonna 2006 perustetun kalifornialaisen Metro Station -yhtyeen omaa nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin Suomessa 25. maaliskuuta. Viihdelehti Stara tapasi Shake It -hitillään suurelle yleisölle tunnetuksi tulleen yhtyeen heidän hotellissaan.

– Emme ole nähneet vielä kovin paljon kaupunkia, mutta kaikki ovat olleet ystävällisiä meille. Olemme innoissamme siitä, että teinit odottavat meitä jo Nosturin edessä, iloitsi yhtyeen keulakuva Trace Cyrus ennen keikkaa.

– Emme ole olleet täällä aikaisemmin, mutta silti kaikki tietävät keitä me olemme. Se on hienoa. Olemme innoissamme ja haluamme nähdä fanejamme, Blake Healy jatkoi.

”Pahat tytöt kiehtovat minua”

Erityisesti nuorten naisten suosiosta nauttiva bändi arvostaa naiskauneutta.

– Voisin ehdottomasti deittailla fanin kanssa. On hyvä, että tyttö tykkäävät musiikistamme. Tykkään seksikkäistä tytöistä, pitää olla tummat hiukset ja ruskeat silmät. Erityisesti pahat tytöt kiehtovat minua. Aina sama juttu, mutta eri tyttö, sinkkuna viihtyvä Trace paljastaa pilke silmäkulmassa.

– Minulla on tyttöystävä, mutta rakastan kaikkia naisia, toteaa hieman ujompi Blake.

Hoikkaakin hoikemmat rokkarit pysyvät kunnossa lenkkeillen ja painien.

– Pidän juoksemisesta. Kävin tänäkin aamuna lenkillä. Se pitää minut hyvässä kunnossa, paljastaa Blake.

Pojat vitsailevat myös siitä, miten Mason ja Anthony painivat aina ennen keikkaa bäkkärillä. Painimisen ja lenkkeilyn lisäksi muusikot harrastavat myös videopelejä.

– Sain juuri PSP:n, joten pelaan sillä aina keikkamatkoilla, tarinoi Blake.

”Haluamme olla maailman suurin bändi”

Metro Stationin debyyttialbumia olivat tuottamassa Sam Hollander ja Dave Katz, jotka ovat työskennelleet aiemmin muiden muassa Gym Class Heroes ja Boys Like Girls -yhtyeiden taustalla.

Yhtyeen debyyttialbumi nousi Yhdysvalloissa Billboard Hot Electronic Albums -listan kärkisijalle ja albumilta lohkaistu Shake It -single nousi puolestaan Billboard-singlelistan sijalle kymmenen. Kappaleen videota on katsottu YouTubesta jo yli 20 miljoonaa kertaa ja se on myynyt Yhdysvalloissa platinaan oikeuttavan määrän.

Lisäksi Metro Station on päässyt kiertämään todella suosittujen bändien kanssa, kuten Fall Out Boy, Panic At the Disco, Good Charlotte ja niin edelleen. Bändi ei kuitenkaan tyydy lämmittelijän rooliin, vaan tavoitteet on asetettu vieläkin korkeammalle.

– Haluamme tulla maailman suurimmaksi bändiksi, jotta kaikki muut bändit haluaisivat kiertää juuri meidän kanssamme. Tähän mennessä Fall Out Boyn kanssa keikkailu on ollut minun unelmieni täyttymys, uhkuu Trace.

Blake puolestaan haluaisi kiertää Depeche Moden kanssa.

Energinen show

Metro Station ei vielä vetäisi todella suuria areenoita täyteen ainakaan täällä Pohjolassa, mutta Nosturissa he saivat tuvan täyteen innokkaita faneja kahtena iltana peräkkäin. Suomalainen fanijoukko ei välttämättä vielä ole järin suuri, mutta sitäkin innokkaampi.

Fanit odottivat keikkapaikan ulkopuolella molempina päivinä aamusta iltaan. Osa innokkaimmista oli saanut selville myös, missä bändi majoittuu ja notkuivat hotellin edessä jo päivällä odottaen idoleitaan.

– Olemme todella energisiä lavalla ja odotamme sitä myös faneilta. Luvassa on hauska ja energinen show, lupaavat Trace ja Blake yhteen ääneen.

Ja siinä he olivat oikeassa. Karismaattinen Trace ei välttämättä laulutaidoillaan pärjää bändin toiselle vokalistille Masonille, mutta ulkonäöllään ja karismallaan hän on epäilemättä yhtyeen keulakuva ja bändin fanien ensisijainen ihailun kohde.

Ninni Suomalainen