Katy Perry haastoi Katie Perryn oikeuteen tavaramerkkikiistassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Katy Perry on tehnyt viimeisen vuoden aikana varsin menestyksekästä uraa musiikkimarkkinoilla. Hänellä on kuitenkin Australiassa lähes nimikaima Katie Perry, joka toimii tosin musiikkibisneksen sijaan muotisuunnittelijana ja myy omalla nimellään myös vaatteita.

Nyt poppari-Perryn lakimiehet ja levy-yhtiö EMI Music ovat ryhtyneet kengurumaassa oikeudellisiin toimenpiteisiin, jotta Katie Perry ei voisi enää jatkossa myydä vaatteitaan suosittuun poplaulajaan sekoitettavissa olevalla nimellään. Laulajan edustajat vaativat oikeudessa Katie Perrylle nimen välitöntä käyttökieltoa.

Vaatesuunnittelija on kuitenkin käyttänyt omaa nimeään tuotteidensa tunnuksena jo parin vuoden ajan, eli ennen kuin Katy Perrystä tuli kansainvälisesti tunnettu tähti. Tavaramerkin rekisteröintihakemuksen Katie Perry jätti kuitenkin vasta syyskuussa 2008 ja tänä keväänä hän avasi myös oman vaateliikkeen Sydneyn keskustaan, Reuters kertoi.

Katy Perryn ja EMI Musicin vaatimukset ovat mahdollisesti perusteettomia, sillä ainakin Suomen tavaramerkkilain mukaisesti Katie Perry voisi jatkaa rauhassa toimintaansa vaatebisneksessä. Haastetun oikea nimi on Katie Jane Perry, ja lainsäädännön mukaan omaa nimeään saa käyttää tuotteidensa tunnuksena. Poptähti Katy Perryn oikea nimi on puolestaan Katheryn Elizabeth Hudson.

Lisäksi Katy Perry ei ollut Australiassa vakiintunut eikä rekisteröity tavaramerkki Katie Perryn aloittaessa toimintaansa vuonna 2007. Artistitoiminta ja vaatebisnes kuuluvat nekin eri tavaraluokkiin, eli niiden sekoitettavuus ei tule mahdollisesti edes arvioitavaksi. Katie Perryn viime vuonna jätetty tavaramerkkihakemus voidaan kuitenkin kumota, mikäli Katy Perryn nimen katsotaan olleen hakemushetkellä laajalti tunnettu tunnusmerkki, jolloin se vo saada suojaa myös musiikkialaa laajemmalti.