Ruisrockin lauantai loppuumyyty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä viikonloppuna, 3. – 5. heinäkuuta, Turun Ruissalossa järjestettävän Ruisrockin ohjelmistossa tullaan näkemään yli viisikymmentä esiintyjää, joista lähes puolet ovat ulkomaisia. Tänä vuonna lippujen kysyntä on ollut ennätyksellistä, ja jo nyt lauantai on loppuunvarattu.

Ruisrockin perjantai on pyhitetty raskaalle musiikille. Illan aikana lavalle nousevat esimerkiksi yhdysvaltalaiset meganimet Slipknot ja Disturbed, kotimaisen metalin suosikkibändi Children of Bodom, harvinaisella festivaalikeikalla nähtävä Stone sekä postmetalin amerikkalainen kulttinimi Neurosis.

Lauantaina visuaalisesti upeita konsertteja tarjoava Mew nähdään Suomessa vuosien tauon jälkeen. Päivän muista esiintyjistä The Sounds on parhaillaan suosionsa huipulla, punk-bändi The Living End saapuu maahamme ensivierailulle ja indie-edustusta tarjoavat brittiläiset Glasvegas ja Ladytron.

Kotimaisista bändeistä paikalle saapuvat pitkästä aikaa festivaalikeikkoja soittava Eppu Normaali, comeback-kiertueella oleva Tehosekoitin, suomalaisen rytmimusiikin tämän hetken kuumin nimi Asa & Jätkäjätkät, PMMP:n peruutuksen jälkeen ohjelmistoon kiinnitetty Disco Ensemble, suomirock-yhtyeet Egotrippi ja Scandinavian Music Group sekä monet muut.

Ruisrockin päätöspäivän ohjelmistoon kuuluvat juuri 13.000 katsojan edessä lähes kahden tunnin hittiputken soittanut Faith No More, elvis-metal-yhtye Volbeat, New Yorkin mustalaispunkkarit Gogol Bordello, aavikkorock-kokoonpano Calexico, paluukiertueensa Ruisrockiin päättävä Soul Captain Band sekä Bruce Springsteenin ja The Killersin risteytykseksi kuvailtu The Gaslight Anthem. Sunnuntain ikimuistoisiin hetkiin tulee myös kuulumaan kotikentällään soittavan The Crashin kaikkien aikojen viimeinen keikka.

Ruisrockin omat leirintäalueet ovat loppuunmyytyjä, mutta Ruissalon Saaronniemen leirintään mahtuu edelleen. Ruisrock-organisaatio haluaa esittää toiveen, että kaikki festivaalivieraat lukisivat verkkosivuiltamme ohjeet turvallisuudesta sekä festivaalille saapumisesta. Samasta osoitteesta löytyy myös bändien esittelyt, aikataulut ja yleistä informaatiota tapahtumasta.