FBOTI : Piano Player

Singlet · Stara.fi

Kotimainen tuore danceakti FBOTI, eli Fat Boys On Thin Ice, julkaisi juuri esikoissinglensä nimeltä Piano Player. Aiemmin lähinnä remixejä muille artisteille työstäneen kolmikon debyytti kunnioittaa 1990-luvun pianohousea. Ehkä jopa liiankin selvästi.

Biisin peruspaketti on hyvin kasassa ja melodiaosasto toimii sekin kaikessa yksinkertaisuudessaan hieman keskinkertaista paremmin. Pianohouse oli erityisesti 90-luvun ilmiö, jota monet alan artistit vielä nykyisinkin toistavat. Useimmat tekevät sitä kuitenkin tälle vuosituhannelle päivitetyillä soundeilla.

Vaikka tässä tapauksessa paketti on kutakuinkin kunnossa, tulee jo ensikuulemalta väkisinkin mieleen, että biisiin olisi ehkä kannattanut käyttää hieman tuoreempia soundeja. Nyt tuskin kukaan ihmettelisi väitettä, että biisi olisi levytetty ja masteroitu esimerkiksi vuonna 1994. Mahdollisesti soundin on ollut tarkoituskin kuulostaa tältä, mutta silti se särähtää korvaan.

Singlellä on mukana myös K-System Remix, joka potkii jo hieman paremmin. Noisekid & Holle Remix tarjoilee puolestaan sitäkin tanakamman annoksen, joka saa jo polvenkin hieman nousemaan. Remix toimii jo hyvin ja on soundeiltaankin tätä päivää. Piano Player on mukavan keskinkertaista housetäytettä, mutta täytteeksi se taitaa myös jäädä.

Pisteet 3/5