Ilkka Alangon soololevyllä Michael Jackson -vaikutteita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Neljä Ruusua -yhtyeen keulahahmona tunnettu Ilkka Alanko julkaisee 19. elokuuta sooloalbuminsa nimeltä Elektra. Rake Eskolinin tuottama levy esittelee 80-lukulaista tunnelmaa ja koneellista discopoppia.

– Olin aina miettinyt, että jonakin päivänä olisi mahtavaa tehdä konepohjaista tanssikamaa sisältävä suomenkielinen levy. Ikään kuin diskolevy! Ja sellainen, missä olisi hyviä popkappaleita, ihan niin kuin niissäkin levyissä, joita itse olin nuorempana diggaillut, Ilkka Alanko kertoo.

– Nyt pääsin vihdoin suoltamaan uudelle levylle täydellä teholla teinivuosina imuroituja Prince- ja Michael Jackson -vaikutteita sekä 80- ja 90-lukujen konepop-perversioitani. Tämä oli pakko saada tehdä, ja nyt valmiina se kuulostaa juuri sellaiselta kuin olin uneksinutkin.

MySpace-sivuillaan Ilkka Alanko kertoo levyn kappaleista ja niiden synnystä. Esimerkiksi Kullanhuuhtoja-kappaleesta Ilkka kertoo näin.

– Kun sain tehtyä Kullanhuuhtojan ja demottua sen työhuoneellani, koin sen tunteen, mikä on yksi niistä asioista jonka takia tätä työtä ylipäätään tekee. Onnistumisen riemu! Tanssin ja lauloin yksikseni biisin tahdissa ja annoin itselleni luvan olla hetken onnellinen.