The Prodigy marraskuussa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna musiikillisesti juurilleen palannut brittiyhtye The Prodigy konsertoi Helsingin jäähallissa torstai-iltana 12. päivä marraskuuta 2009. The Prodigyn lämppärinä esiintyy englantilainen hardcore-bändi Enter Shikari.

Liam Howlettin luotsaama The Prodigy julkaisi ensimmäisen What Evil Lurks -EP:nsä vuonna 1990. Vuonna 1991 julkaistu ensimmäinen varsinainen sinkku Charly soi runsaasti myös Suomen ensimmäisissä rave-juhlissa Turussa, Oulussa ja Vaasassa vielä saman vuoden syksynä. Yhtyeen menestys alkoi siis Suomessakin “laittomista” rave-juhlista.

Varsinaisen läpimurtonsa yhtye teki toisella sinkullaan Everybody In The Place, joka nousi myös Brittien tanssilistan kakkossijalle heti ilmestyttyään. Tämän jälkeen yhtyeen singlet viihtyivät tanssilistoilla vuosien ajan. Vuonna 1997 julkaistu Fat Of The Land nousi listojen kärkeen molemmin puolin Atlanttia.

Yhtyeen ensimmäinen albumi Experience on edelleen konemusiikin kiistaton klassikko. The Prodigy on esiintynyt muutaman kerran myös Earthbound -nimellä vuonna 1993, jolloin he julkaisivat tuolla nimellä myös ensimmäisen white label-version kappaleesta One Love, joka julkaistiin sittemmin myös virallisesti The Prodigyn nimissä.