Vararikko: Julkkiskuvaaja Annie Leibovitz menettää kaiken

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin valokuvaaja Annie Leibovitz on joutunut tukalaan tilanteeseen, sillä hän on menettämässä kaiken omaisuutensa sekä lisäksi myös oikeudet itse ottamiinsa useiden kymmenien miljoonien arvoisiin valokuviin. Näin tulee käymään, ellei hän pysty maksamaan 24 miljoonan velkaansa 8. syyskuuta mennessä.

Muiden muassa John Lennonin ja Yoko Onon, Demi Mooren, Miley Cyrusin, Arnold Schwarzeneggerin, Whoopi Goldbergin ja Kirsten Dunstin valokuvannut Annie Leibovitz otti viime vuoden joulukuussa Art Capital Group -yhtiöltä 24 miljoonan dollarin lainan, jonka vakuudeksi hän kiinnitti kahden miljoonatalonsa lisäksi myös oikeudet valokuviinsa. Velka pitäisi maksaa nyt pois, mutta Leibovitzilla ei ole siihen varaa.

Joidenkin arvioiden mukaan valokuvien, eli Annie Leibovitzin elämäntyön, todellinen arvo on jopa 50 miljoonaa dollaria, ja nyt niiden oikeudet uhkaavat siirtyä lainan antajalle. Art Capital Groupin tiedottaja Montieth Illingworth kertoi The New York Timesille, että yhtiö tulee pitämään kiinni sopimuksesta, eli armoa ei ole luvassa.