Mew konsertoi Suomessa marraskuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tanskalaisyhtye Mew saapuu jälleen Suomeen. Suureen suosioon noussut yhtye esiintyy Helsingin Jäähallissa keskiviikkona 25. marraskuuta. Yhtyeen tuorein levy No More Stories julkaistiin Suomessa viime viikolla.

Albumi nousi suoraan albumilistan sijalle kaksi. Odotettu viides albumi No More Stories jatkaa bändin monikerroksellisen ja progressiivisen musiikin linjaa. Mewin tunnistettavaan tyyliin kuuluu laulaja Jonas Bjerren lapsenomainen falsetin lisäksi vaihtoehtorockista ammentava äänimaailma ja kunnianhimoiset sovitukset.

Haastavasta musiikistaan huolimatta – tai juurikin sen ansiosta – Mew on kasvattanut tasaisesti suosiotaan ympäri maailmaa nousten yhdeksi tämän päivän tärkeimmistä skandinaavisista yhtyeistä. Bändi on lämmitellyt muiden muassa Manic Street Preachersia, R.E.M.iä ja viimeisimpänä Nine Inch Nailsia Yhdysvalloissa. Myös U2:n Bono on tunnustautunut Mewin faniksi.

Suomeen yhtyeellä on kuitenkin erityinen suhde, sillä Mew on vieraillut maassamme moneen otteeseen ja myynyt konserttejaan loppuun jo pidemmän aikaa. Edellisen kerran yhtye keikkaili Suomessa tämän kesän Ruisrockissa, jossa se valtasi lavan lauantai-illan pääesiintyjänä. Mew on kerännyt paljon kehuja konserttiensa intensiivisestä tunnelmasta, johon hienon lisänsä tuovat myös bändin käyttämät näyttävät tausta-animaatiot.