Basement Jaxx sai kenkää: ”Emme tarvitse levy-yhtiötä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dancerintamalla kansainvälisestikin erittäin suosittu brittiyhtye Basement Jaxx on saanut kenkää levy-yhtiöltään, legendaariselta XL Recordingsilta. Yhtyeen mukaan tilanne ei ole kuitenkaan ongelma.

Parivaljakko on julkaissut kymmenen vuoden aikana XL-yhtiön kautta viisi albumia, joilta on lohkaistu lukuisia klubihittejä. Nyt levy-yhtiön ja bändin yhteinen tie on kuitenkin päättynyt, kun yhtiö ei enää uusinut edelliseen albumiin päättynyttä sopimusta.

Yhtyeen toinen osapuoli, Felix Button, on kertonut bändin jatkavan musiikin tekemistä ja julkaisemista normaalisti myös ilman levy-yhtiötäkin. Näin bändi liittyy alati kasvavaan bändikatraaseen, joka jatkaa menestyksekästä uraansa kokonaan ilman levy-yhtiötä.

– Emme tarvitse levy-yhtiötä. Ne eivät ole niin tärkeitä. Tarvitsemme vain jonkun joka levittää musiikkimme. Sitä paitsi nykyisin teemme rahaa vain keikkailemalla, Button kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Tämä trendi on ollut viime aikoina kovassa kasvussa, kun levymyynti on siirtynyt yhä enenevässä määrin verkkoon. Basement Jaxx on työskennellyt oman musiikkinsa lisäksi myös lukuisten supertähtien kanssa. Heidän kättensä töitä ovat levyttäneet muiden muassa Justin Timberlake ja Missy Elliott.