Legendaarinen chat-juontaja kuoli syöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian ensimmäinen chat-ohjelman juontaja Simon Dee on menehtynyt. Tällä viikolla lääkärit lupasivat luusyöpään sarastuneelle televisiotähdelle enää muutamia päiviä elinaikaa, mutta hän menehtyi lauantaina.

74-vuotias Dee oli television supertähti 60-luvulla, kun häntä seurasi BBC-televisiokanavalla kahdesti viikossa lähes 20 miljoonaa katsojaa, Daily Mail kertoi. Hänen vierainaan Dee Time -ohjelmassa nähtiin kaikki silloiset supertähdet, mukaanlukien Sammy Davis Jr., John Lennon, Charton Heston ja Lee Marwin.Simon Dee nousi alunperin tähdeksi piraattiradio Radio Carolinen kautta. Lähes kulttisuosioon tuolloin nousseen ”groovemiehen” kerrotaan toimineen Mike Myersin luoman Austin Powers -elokuvahahmon esikuvana. Komistusta harkittiin aikoinaan myös Sean Conneryn tilalle James Bondin rooliin. Ura kuitenkin päättyi riitoihin ja Dee päätyi bussikuskiksi.

PÄIVITYS klo 15:30: Wikipedian mukaan Simon Dee olisi menehtynyt eilen, mutta tästä ei ole saatu virallista vahvistusta.

PÄIVITYS klo 16:20: Useat brittilehdet ovat vahvistaneet Simon Deen kuoleman.