Lauri Tähkä & Elonkerjuu : Tänään ei huomista murehdita

Albumit · Stara.fi

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Lauri Tähkä & Elonkerjuu julkaisee ensi viikolla kovasti odotetun uuden albuminsa Tänään ei huomista murehdita. Viihdelehti Stara sai kunnian arvostella levyn ensimmäisenä suomalaisena mediana. Levy lunastaa odotukset, mutta ei onnistu yllättämään.

Yhtyeen perussoundi on luonnollisesti sama kuin aiemminkin, eli bändin tavaramerkistä, rennon pohjalaisesta poljennosta, ei ole luovuttu. Soundi on ehkä turhankin samaa sarjaa läpi levyn, mutta fanit saavat ainakin sitä mitä odottavat. Kokonaisuutena verrattaessa uudella albumilla tuntuu olevan keskimäärin nopeampi tempo kuin edeltäjissään. Välillä ehkä hieman liiankin nopea.

Levyn ensimmäinen single Suudellaan ei ole levyn paras raita, vaikka tarttuva hittiviisu onkin. Esimerkiksi Maailman tyrskyt on jo ensikuulemalta todella tarttuva kappale niin vokaalien kuin melodiankin osalta. Biisistä voidaan helposti povata suurtakin radiohittiä. Kylkeen kyhnytä rytyyttää puolestaan eteenpäin aivan liian kovalla temmolla, sillä lopputulos kuulostaa lähinnä sotkuiselta. Biisiin on yritetty ilmeisesti hakea tiukempaa rockpoljentoa, mutta siinä ei ole onnistuttu kovin hyvin.

Suojaan kaikelta on niin ikään nopea ja energinen, mutta tässä kappaleessa kokonaisuus pysyy vielä hanskassa, vaikka koukku pysytteleekin piilossa. Sitä löytyy kuitenkin jonkin verran kappaleesta Rakasta mua, jonka kertsi toimii mukavasti ja hittipotentaaliakin löytyy. Sanoit että minäkin jää monellakin tavalla keskeneräisen kuuloiseksi, mutta piano pelastaa tunnelman. Kirvessaari tunnelmoi rauhallisemmin ja kaikin puolin mukavissa maalaisromantiikan merkeissä samoin kuin myös tyylikäs Mitä sinä tahdot.

Harakankultaa lähtee hitaasti, mutta siitä kehkeytyy lopulta hieno kappale, joka kuuluu tarttuvine kertosäkeineen levyn parhaimmistoon. Hätäästä elämää menee hieman rasittavine kertseineen täytesarjaan, kuten myös Kun sydän on lohduton. Taivas on tumma ja tahmee on puolestaan tanakampi, mutta silti iskelmällisen tarttuva raita.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun uusi albumi ei sisällä aivan yhtä tarttuvaa iskelmäpoppia kuin edeltäjänsä, mutta mukana on pari potentiaalista radiohittiä. Myynnillisesti tässä on kuitenkin takuuvarma menestys jo ennen julkaisuaan. Yhtyeen fanit ryntäävät levykauppohin 16. syyskuuta.

Pisteet 4/5