Madonna : Celebration

Albumit · Stara.fi

Suomessakin taannoin konsertoinut supertähti Madonna rahastaa jälleen uudella kokoelmalevyllä, joka nousi Suomessa jo julkaisuviikollaan vuoden myydyimmäksi ulkomaiseksi albumiksi. Levyn materiaali koostuu kuitenkin pääasiassa tähden vanhoista hiteistä.

Madonnan hittimateriaali on lähes ehtymätöntä, joten tällekin tuplakokoelmalle on saatu 36 toinen toistaan tutumpaa hittiä ja pari uuttakin raitaa. Uusi electrovaikutteinen single Celebration on tarttuva danceraita, jonka kertosäkeestä löytyy myös mainio koukku. Tästä huolimatta kappale oli ensimmäinen Madonna-single, joka ei noussut lainkaan esimerkiksi BBC:n soittolistoille.

Madonnan kiertueen tapaan eniten ihmetystä levyllä aiheuttaa joidenkin kappaleiden remiksaaminen ja päivittäminen. Esimerkiksi Into The Groove ja Like A Prayer -kappaleista mukana ovat alkuperäisiä selvästi dancemmat versiot. Toki soundit ovat nyt tätä päivää ja osa muokkauksesta menee remasteroinnin piikkiin, mutta alkuperäinen on kuitenkin aina alkuperäinen. Pääosa kappaleista on kuitenkin alkuperäisiä versioita vain hieman terävöitettyinä, mutta esimerkiksi Lucky Star on tainnut jäädä vaille remasterointia, vaikka sille olisi ollut tarvetta.

Celebration-kokoelma on lähes täydellinen kokoelma niille, joilla ei vielä ole Madonnan musiikkia levyhyllyssään. Muille se ei kuitenkaan tarjoa juuri mitään uutta, vaan ainoastaan tutut hitit uudessa paketissa ja pari extraraitaa. Hittien määrässä mitattuna tämä kokoelma hakee vertaistaan ainoastaan Michael Jacksonin taannoisesta Thriller-juhlapainoksesta.

Pisteet 4/5