Big Brother selittelee jälleen huijausepäilyjä – fanit haistattavat pitkät

Big Brother · Stara.fi

Kerroimme hetki sitten kuinka Big Brother -tuotantoa syytetään jälleen tökeröstä äänestyshuijauksesta, kun eilisessä Big Brother Extra -ohjelmassa esitettiin annettujen KYLLÄ ja EI -äänien kappalemääriä, jotka nousun sijaan kuitenkin yllätten laskivat ohjelman edetessä.

Nyt tuotantoyhtiö on jälleen joutunut selittelemään huijausepäilyjä julkaisemallaan tiedotteella. Tällä kertaa syyksi väitetään ennakko-odotusten mukaisesti ”teknistä vikaa”.

– Kyselyn aikana sattui kuitenkin tekninen ongelma, joka johtui tietoliikennekatkoksesta. Vian johdosta äänimäärät nollautuivat ja äänestys alkoi alusta. Tämän vuoksi ruudussa mainoskatkon jälkeen näytetyt äänimäärät olivat pienemmät kuin ennen katkoa näytetyt, tuotanto ilmoitti.

Ennen ”tietoliikennekatkoa” annetut äänet jakautuivat KYLLÄ 91 kappaletta ja EI 83 kappaletta, eli tilanne oli suhteellisen tasan. Mainoskatkon, eli ”tietoliikennekatkoksen” jälkeen tillanne oli KYLLÄ 106 kappaletta ja EI 64 kappaletta. Mikäli tuotannon väite tulosten nollautumisesta pitäisi paikkansa, olisi muutamassa minuutissa annettu KYLLÄ-ääniä enemmän kuin siihen saakka koko lähetyksen aikana huolimatta siitä, että äänestystä ei markkinoitu tuona aikana kertaakaan lähetyksessä.

Tapauksesta suivaantuneet BB-fanit eivät ole ottaneet tuotannon selityksiä kuuleviin korviinsa, vaan tuorein sekava väite ”teknisestä viasta” on vain lisännyt epäilyjä äänestystulosten tekaisemisesta. Samalla fanit ovat kaivaneet digibokseiltaan esiin myös monia muitakin epäilyttäviä tapauksia, joissa kerrotut äänimäärät ovat liikkuneet jopa mahdotonta vauhtia. Kiivas keskustelu aiheesta jatkuu useilla BB-aiheisilla keskustelupalstoilla.