Indica-yhtye julkaisee kokoelman

Viihdeuutiset · Stara.fi

On kuulunut viisi vuotta siitä kun Indica solmi levytyssopimuksen. Sen jälkeen yhtye on julkaissut neljä studioalbumia, tehneet useita satoja keikkoja ympäri Suomea ja kiertäneet kaksi kertaa ulkomaillakin Nightwishin kanssa.

Indica julkaisi vuonna 2004 debyyttialbuminsa Ikuinen virta, joka myi lyhyessä platinaa. Vuoden päästä ilmestynyt kakkosalbumi Tuuliset tienoot on myynyt yli 20.000 kappaletta. Vuonna 2007 julkaistiin Kadonnut puutarha ja viime vuonna ilmestyi pitkäsoitto Valoissa. Kaikki nämä neljä albumia ovat todistaneet Indican vakiinnuttaneen itselleen vankan ja uskollisen fanikunnan.

Yhtyeellä on takanaan liuta radiohittejä, kuten Sacrlet, Ikuinen virta, Vuorien taa, Pahinta tänään ja Valoissa, joten ajatus kokoelmasta tuntui luonnolliselta. Kokoelmalle päätyneistä kolmesta ennen julkaisemattomasta kappaleesta julkaistiin radiosingle Valokeilojen vampyyri, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa.

– Kokoelmalta julkaistu video ja singlelohkaisu, Valokeilojen vampyyri, taitaa olla ensimmäinen biisi, mitä ollaan Indican kanssa soitettu. Sävelsin sen 15-vuotiaana ja vaikka se on ollut meidän historian eniten toivottu biisi, vannottiin, ettei kyseistä biisiä levytetä ikinä. Toisin kävi, Indican Jonsu kertoo.

– Päätettiin nostalgian hengessä ja fanien mieliksi julkaista kyseinen ralli kokoelmalla. Studiossa oli hulvatonta ja nuorruttiin kaikki 10 vuotta. Kokoelmalta löytyy myös pari ennen julkaisematonta kappaletta; Ruusupensaat, joka ei mahtunut Valoissa -levylle, vaikka oli mun mielestä yks studiosession parhaista biiseistä, ja kesällä 2009 nauhoitettu Murheiden maa.

Indica nähdään keikoilla seuraavasti:

09.10.2009 Viking Isabella

16.10.2009 Fennia, Espoo

23.10.2009 Lohi, Lohja

25.10.2009 Musiikkimessut, Helsinki

30.10.2009 Night, Jyväskylä

6.11.2009 Seurahuone, Hamina

11.11.2009 On The Rocks, Helsinki

13.11.2009 Morgan Kane, Mänttä

11.12.2009 Masalan monitoimitalo, Espoo