Maailman vaikutusvaltaisimmat listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuri amerikkalainen miehille suunnattu verkkojulkaisu Askmen.com on listannut maailman vaikutusvaltaisimmat miehet. Listalle kelpuutettiin viihdemaailman tähtien lisäksi myös muiden muassa poliitikot ja urheilijat.

Amerikkalaisesta näkökulmasta kootun listan ykkönen oli lopulta todellinen yllätys, sillä kärkipaikalle vaikutusvaltaisimmaksi nimettiin Mad Men -sarjan fiktiivinen televisiohahmo Don Draper. Perinteisesti maailman mahtavimpana miehenä pidetty Yhdysvaltojen presidentti sijoittui vasta kolmanneksi, sillä lehden listauksen mukaan urheilija Usain Bolt olisi Barack Obamaa vaikutusvaltaisempi. Lista vaikuttaa siis ainakin osittain kieli poskessa kootulta.

Viiden vaikutusvaltaisimman joukkoon mahtuivat myös Facebookin perustanut Mark Zuckerberg sekä televison realityohjelmien parissa kunnostautunut Simon Cowell. Kuudenneksi listalla sijoittui taannoin edesmennyt poptähti Michael Jackson. Viihdemaailman kärkinimiin lukeutuivat myös sijalle 11. rankattu Jay-Z sekä sijalle 15. rankattu elokuvaohjaaja Quentin Tarantino. Conan O’Brien oli sijalla 16.