Akon uhmasi yleisömerta – taltutti jättitappelun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu senegalilais-amerikkalainen hiphop-tähti Akon, oikealta nimeltään Aliaune Thiam, paljasti taannoin ettei hän tiedä omaa ikäänsä syntymätodistuksensa epäselvyyksien takia.

Supertähti on viime aikoina kunnostautunut tekemällä sekä itselleen että muille artisteille lukuisia menestyneitä hittikappaleita. Lisäksi hän oli taannoin otsikoissa heitettyään häiriköineen faninsa alas parin metrin korkealta esiintymislavalta.

Nyt hän on taas joutunut tappelunujakkaan, mutta tällä kertaa vain rauhoittelemaan sellaista. Akon oli konsertoimassa Melbournessa, Australiassa, kun yleisömassan keskellä syntyi suurehko tappelu. Artisti suivaantui konserttinsa keskeyttämisestä niin, että vaaransi turvallisuutensa ja hyppäsi yleisön joukkooon rauhoittelemaan riitapukareita.

– En tiedä oletteko tietoisia, mutta minun oli helvetin vaikea päästä tänne. Kesti lähes kaksi vuotta ennen kuin minut päästettiin Australiaan enkä anna heidän pilata konserttiani, Akon totesi yleisölle ennen tempaustaan.

Splash News -julkaisun mukaan tappelussa loukkaantui yhteensä 18 ihmistä. Yhdysvalloissa syntynyt ja Senegalissa varttunut Akon on eri lähteiden mukaan iältään vähintään 25- ja korkeintaan 35-vuotias. Vuoden 2006 keväällä hän itse kertoi olevansa 25-vuotias. Suomenkielisen Wikipedian mukaan Akon olisi syntynyt 30.4.1973, mutta englanninkielisen Wikipedian mukaan 16.4.1977. Tiedoissa on siis merkittäviä eroja, ja syntymäpäivä täysin epäselvä.