”Surkea” katastrofielokuva 2012 teki ”ennätyksen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kriitikoilta harvinaisen rajut murska-arvostelut saanut katastrofielokuva 2012 sai viikonloppuna ensi-iltansa ympäri maailmaa. Täystyrmäys ei kuitenkaan vaikuttanut leffan menestykseen ainakaan avausviikonloppuna, sillä leffa veti katsomot täyteen ympäri maailmaa.

Yhdysvalloissa se tuotti lippukassoihin 65 miljoonaa dollarilla ja maailmanlaajuisesti se teki myös ”ennätyksen” 225 miljoonan lipputuloillaan. Tuotantoyhtiö Sonyn mukaan se teki nimittäin historian parhaan avaustuloksen, jos laskuista jätetään vakiintuneet brändit ja menestyskirjoista tehdyt elokuvat, eli pääosa menestyselokuvista. Esimerkiksi Harry Potter ja puoliverinen prinssi teki taannoin vastaavassa ajassa 394 miljoonan myynnin.

Elokuvan ohjaaja Roland Emmerich on aiemmin ohjannut elokuvat Maailmojen sota ja The Day After Tomorrow. Uuden 2012-elokuvan pääosissa nähdään John Cusack, Danny Glover ja Chiwetel Ejiofor. Jenkkilistan kakkosena oli viikonloppuna Saiturin Joulu ja kolmantena Vuohia tuijottavat miehet.