Anssi Kela : Kaivos

Singlet · Stara.fi

Mikan faijan BMW -jättihitillä takavuosina suomalaiset hurmannut ja sittemmin jäädäkseen tullut Pekka ja Susi -yhtyeessä kannuksensa hankkinut Anssi Kela on tänä syksynä tapetilla uuden Aukio-albuminsa merkeisssä. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Aamu saa nyt seuraa myös Kaivos-kappaleesta.

Ensimmäisistä sekunneista saakka juurevaa bluesvaikutteista kitaratunnelmointia tarjoava Kaivos on tasaisen kaunis raita, jonka tarttuvat melodiakoukut valtaavat tunnelman jo ensimmäisestä säkeistöstä lähtien. Hieman yllättäen kertosäe ei tartu kovin tehokkaasti, mutta kokonaisuus toimii.

Melankolinen tarina on mitä parasta pimeneviin syysiltoihin. Tästä ei puutu kuin öinen metsätie tai pimeässä tuvassa loimuava takkatuli. Kappaleessa on jälleen kerran hienoa tunnelmointia ja erityisesti hieno tarina, joista Anssi Kela onkin tunnettu. Tämä single antaa odottaa uudelta albumilta paljon.

Pisteet 4/5