Vatikaani tyrmäsi Twilight-elokuvat: ”Moraalinen tyhjiö!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään ensi-iltaan Suomessakin tuleva vamppyyrielokuva Twilight – Uusikuu on saanut kritiikkiä niin elokuva-arvostelijoilta kuin nyt myös Vatikaanilta. Vatikaanin edustajan mukaan elokuva on ”moraalinen tyhjiö”.

– Tämä elokuva ei ole muuta kuin moraalinen tyhjiö, jolla on epäsuotuisa viesti ja siitä pitäisi olla huolissaan, Vatikaanin edustaja on kommentoinut, Daily Mail -julkaisun mukaan.

Vatikaani on aiemminkin antanut kritiikkiään elokuvien suuntaan. Muun muassa Da Vinci Koodi -elokuvat joutuivat aikoinaan Vatikaanin kieltolistalle. Vatikaani on hyökännyt myös Harry Potter -elokuvien ja kirjojen kimppuun perustellen kantaansa sillä, että kyseiset tarinat tuhoavat kristinuskoa ja vaikuttavat varsinkin herkkien lasten mieliin.

Kolme viikkoa sitten Italian katolinen kirkko viittasi Halloween-juhlan olevan ”anti-kristillistä ja vaarallista”. Kirkko kehoitti vanhempia olemaan pukematta lapsiaan pakanallisiksi hahmoiksi Halloweenin varjolla.