Käsittämätön takinkääntö – Lily Allen puolustaa piratismia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittipoppari Lily Allen joutui taannoin varsin noloon tilanteeseen kritisoituaan kovin sanoin artisteja, jotka olivat puolustaneet lausunnoissaan musiikin luvatonta nettilataamista. Poptähti vetäytyi kuitenkin keskustelusta nopeasti, kun hänen omilta verkkosivuiltaan löytyi luvattomasti jaossa olevaa musiikkia.

Nyt Lily Allen on yllättäen kääntänyt takkinsa koko keskustelussa, sillä hän on puolustanut musiikin nettilataamista ja todennut olevansa ainoastaan iloinen siitä, että hänen faninsa levittävät laittomia versioita hänen levyistään, kunhan he eivät tee sitä ilmaiseksi. Lausunto kuulostaa uskomattomalta tähden aikaisempaan kantaan verrattuna.

– Jos joku tarjoaa poltettua versiota levystäni ja pyytää siitä esimerkiksi neljä puntaa, minulla ei ole ongelmaa asian kanssa kunhan saaja maksaa musiikistani jotain, Lily Allen kertoi brittiläisen Key103-radiokanavan haastattelussa.

Tämä kanta laittomalla musiikilla ansaitsemisesta lienee punainen vaate tekijänoikeuksia puolustaville tahoille, sillä Lilyn aikaisempi kampanjointi sai muiden muassa Elton Johnin ja Muse-yhtyeen keulahahmon Matt Bellamyn hyväksynnän. Tuorein takinkääntö tullee nostamaan aikamoisen vastalauseiden myrskyn musiikkipiireissä.