Twilight – Uusikuu

Elokuvat · Stara.fi

Suuren mediakohun saattelemana ensi-iltansa saanut teinityttöjen suosikkielokuva Twilight – Uusikuu tuo toistamiseen valkokankaalle Bellan (Kristen Stewart) ja hänen vampyyriystävänsä. Stephenie Meyerin luoman kirjasaagan toiseen osaan perustuvassa leffassa Edward Cullenilla (Robert Pattinson) on selvästi edellistä osaa pienempi osuus.

18-vuotta täyttävä Bella joutuu Edwardin jättämäksi ja masentuu rakkautensa menetyksestä. Edwardin lähteminen ei kuitenkaan jättänyt Bellaa rauhaan vihamielisiltä vampyyreiltä, joista erityisesti Victoria haluaa hänet hengiltä kostaakseen Edwardille, joka puolestaan luulee menettäneensä Bellan lopullisesti ja on valmis päättämään myös oman elämänsä Volturien käsissä. Bellaa suojelevat kuitenkin Alice Cullen (Ashley Greene) ja Jacob (Taylor Lautner), jonka synkkä salaisuus paljastuu samalla neitokaiselle.

Sarjan ensimmäinen elokuva Houkutus oli monin tavoin totaalinen pohjakosketus, mutta Uusikuu on uuden ohjaajan Chris Weitzin myötä päässyt hieman parempaan lopputulokseen. Myös Pattinson on kehittynyt puupökkelöstä jo harrastelijanäyttelijän tasolle. Kristen Stewart on leffan vahvin lenkki, ja myös Taylor Lautner suhteellisen siedettävä. Yksikään suorituksista ei kuitenkaan ansaitse juuri suitsutusta. Lisäksi sivuosissa nähdään tuttuun tapaan yläasteen näytelmäkerhosta lainattuja statisteja.

Perusteemaltaan jo kymmeniä kertoja nähty käsikirjoitus on kevyttä höttöä, jonka dialogi on kuin suoraan Kauniista ja rohkeista. Weitz on tehnyt varmasti parhaansa, mutta tällaisen käsikirjoituksen, dialogin ja näyttelijöiden kanssa ei ehkä parempaan pysty. Hänkin olisi voinut jättää esimerkiksi Jacobin lihasten esittelyn ja muun päälleliimatun turhanpäiväisyyden vähemmälle. Kaikesta huokuu läpi se, että elokuva on tehty vain teinityttöjen romantiikannälkää tyydyttämään. Lisäksi kestoa on vähintään 45 minuuttia liikaa. Mikäli kehitys jatkuu samassa suhteessa, voi sarjan neljäs elokuva olla jo ihan kelvollista katsottavaa.

Genre: Romantiikka, jännitysOhjaus: Chris WeitzPääosissa: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Ashley Greene, Nikki ReedEnsi-ilta: 20.11.2009Kesto: 2:13

Pisteet 2/5

HUOM! Viihdelehti Stara tapasi elokuvan päätähti Kristen Stewartin New Yorkissa hieman ennen elokuvan ensi-iltaa. Lue haastattelu tästä!