Dubaista ei tulekaan vielä viihdemaailman keskusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme vielä viime elokuussa, että ”Dubai on viihdebisneksen uusi Las Vegas”, kun lukuisat amerikkalaiset viihdejätit ilmoittivat suunnittelevansa kaupunkiin uusien hotellien ja ravintoloiden avaamista.

– He ovat parhaillaan löytämässä oikean tasapainon uskonnon, viihteen ja turismin välillä. Homma on kasvamassa siellä räjähdysmäisesti, Chelsea Star Loungen omistaja Charles Ferri kuvaili Dubaita tuolloin New York Magazinelle.

Tilanne oli kuitenkin vielä merkittävästi parempi kuin tällä hetkellä, kun totuus kaupungin karmeasta taloudellisesta tilasta on tullut julki. Sheikki Mohammad Bin Rashed Al-Maktoum halusi saada Dubain maailmankartalle valtavilla rakennusprojekteilla, mutta nyt niiden toteutuminen on vaakalaudalla, uutistoimisto AP kertoi.

Merkittävä osa projekteista on toteutettu velkarahalla. Keskiviikkona sheikki ilmoitti, että Dubai lopettaa lainojensa takaisinmaksun puolen vuoden ajaksi tasapainottaakseen talouttaan. Vain pari viikkoa aiemmin hän antoi lehdistölle lausunnon, että kaikkia projekteja jatketaan taloustaantumasta huolimatta. Nyt monet nosturit ovat kuitenkin pysähtyneet odottamaan parempia aikoja. Koko Arabiemiraateissa on noin neljäsataa rakennusprojektia, ja taannoin Dubaissa väitettiin olleen samanaikaisesti noin 60 prosenttia maailman rakennusnostureista.